Кіровоградська ОДА підписала меморандум із організацією Глобал Комьюнітіз (ФОТО)

Перегляди: 1071

Кіровоградська облдержадміністрація і обласна рада підписали меморандум про співпрацю і взаємодію з організацією Глобал Комьюнітіз сьогодні, 18 жовтня, передає кореспондент CBN.

Зокрема, передбачається співробітництво Кіровоградщини з Програмою міжнародної технічної допомоги «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Мені приємно, що три громади Кіровоградщини – Бобринецька, Маловисківська і Новоукраїнська – мають досвід роботи з програмою. Таким чином вони показують іншим громадам, що потрібно рухатися цим шляхом. Ми налаштовані всіляко сприяти тому, щоб наші партнери підтримували наші громади, мали практичний дотик з керівниками громад. Ми вперше проводимо реформу децентралізації. Сподіваюся, що програма DOBRE матиме хороші результати в нашій області. За перспективним планом, Кіровоградщина повинна мати 53 громади, вже є два десятки. У 2018 році громади отримали додатково 65 мільйонів гривень. Це гарні кошти для того, щоб керівники громад продемонстрували свою ефективність», – наголосив голова облдержадмінстрації Сергій Кузьменко.

Керівник програми DOBRE Беррі Джозеф РІД зазначив, що з Кіровоградщини раніше приймали участь тільки три громади.

«Це сильні і потужні громади. Ми хочемо залучити ще п‘ять громад і порівнювати їхній успіх. Зокрема, це Компаніївська, Новопразька, Дмитрівська, Помічнянська і Смолінська громади. Наша ціль – комплексно підтримувати громади на усіх етапах їхнього розвитку», – наголосив керівник програми.