У Кропивницькому охочі отримати дозвіл на автономки пікетували мерію (ФОТО)

Перегляди: 4711

Охочі отримати дозвіл на від’єднання від централізованої мережі теплопостачання з метою встановлення автономного опалення влаштували мирний пікет перед міською радою Кропивницького сьогодні, 18 жовтня, передає кореспондент CBN.

Понад два десятки людей вимагали зібрати ще одне засідання комісії міської ради для розгляду їхніх заяв, адже, як кажуть активісти, всього у міжопалювальний період їх відбулося дві, та й на них заяви людей чомусь не розглянули. Кажуть, що подавали вчасно – ще на початку червня, але деякі заяви, подані пізніше, за їхніми словами, – розглянули.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До мітингувальників вийшов начальник управління житлово-комунального господарства міськради, заступник голови міжвідомчої комісії з влаштування індивідуального опалення Віктор Кухаренко. Під час спілкування з людьми він розповів, що комісія засідає у міжопалювальний період чотири рази.

«На першому засіданні розглядає всі заяви, подані в опалювальний сезон, – зазначив головний комунальник, – на другому – дає доручення балансоутримувачам – керівникам ОСББ, ЖЕО, ЖБК – опрацювати ці заяви. З метою економії енергоресурсів дозволи, в першу чергу, надають тим, хто залишився один на стояку. Якщо залишилося, наприклад, дві квартири – одна на восьмому поверсі, наприклад, одна – на третьому, то вони мають подати заяви одночасно. ЖЕК письмово підтверджує, що це дійсно останні дві квартири, – то в таких випадках теж дається позитивна відповідь. Також відрізається весь будинок повністю, якщо всі жителі бажають перейти на автономки та на зборах прийняли відповідне рішення».

Як зазначив Віктор Кухаренко, від початку видачі дозволів, коли припинили подачу централізованого гарячого водопостачання, автономки встановили близько 63 відсотків абонентів двох теплогенеруючих підприємств Кропивницького – ДП «Кіровоградтепло ТОВ «ЦНТІ УНГА» та КП «Теплоенергетик».

За результатами зустрічі прохачі дозволів склали список своїх адрес. Віктор Кухаренко пообіцяв передати його голові міжвідомчої комісії Олександру Мосіну, який прийме рішення – скликати додаткове засідання комісії або зустрітися з людьми після опрацювання їхніх звернень через тиждень для роз’яснення питань в індивідуальному порядку.