У Кропивницькому пройшла мовчазна хода проти торгівлі людьми (ФОТО)

Перегляди: 3277

Кропивницький сьогодні, 18 жовтня, приєднався до відзначення європейського дня боротьби з торгівлею людьми, передає кореспондент CBN.

Цей день започаткував 2007 року Європейський Парламент як прояв консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У Кропивницькому від площі Героїв Майдану Дворцовою до Театральної площі пройшла мовчазна хода, яка продемонструвала підтримку мільйонів людей - чоловіків, жінок, дітей, - які знаходяться в рабстві по всьому світу.

Потрапити в сучасне рабство може будь-хто незалежно від рівня освіти та соціального статусу. Понад 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року. У 2017-му 90 відсотків постраждалих потрапили до трудової експлуатації. Інші потерпали від сексуальної експлуатації, стали жертвами торгівлі органами, були втягнуті у злочинну діяльність або займалися примусовим жебрацтвом.

«Сьогодні Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, - зазначив начальник департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров. - Обласна державна адміністрація спільно з громадськістю хоче показати, що таке явище існує в світі. Воно існує в Україні. Боротьба з ним триває на всіх рівнях - як на рівні громадянського суспільства, так і на рівні виконавчої влади, правоохоронних органів. Головна мета - показати, що тільки спільно ми можемо подолати цю проблему».

За його словами, за 2018 рік статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, отримали дев'ять жителів області.