У Кропивницькому в матері учасника бойових дій колектори намагаються відібрати квартиру (ФОТО)

Перегляди: 3321

У квартиру жительки обласного центру прийшли колектори та намагалися зламати двері, переконуючи, що є представниками банку, сьогодні, 18 жовтня.

Журналіст CBN разом із співробітниками Центру допомоги учасникам АТО Кіровоградської обласної ради виїхав на місце подій.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У 2007 році родина взяла кредит на 20 тисяч доларів під заставу нерухомого майна. Через смерть батька та військову службу сина у зоні бойових дій виплати призупинились, і, зрештою, відповідно до договору, банк забрав квартиру в рахунок боргу. Жінку виписали з квартири та переоформили право власності у реєстратора з Вільхівської сільської ради Благовіщенського району.

Колишня власниця квартири визнає, що кредит є, але він діє до 2027 року. Крім того, позика - валютна, а 3 червня 2014 року Верховна Рада прийняла Закон «Про мораторій на стягнення на майно громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті». Тобто навіть суд не має право відчужувати майно, яке знаходиться в іпотеці за валюту.

[caption id="" align="aligncenter" width="480"] Один з колекторів[/caption]

Адвокат Олег Бойко допоміг матері учасника бойових дій написати заяву в поліцію про незаконне вторгнення у приміщення, а АТОшники, що приїхали на допомогу, переконали колекторів припинити протиправні дії.