У Кропивницькому в районі 26-ї школи висадять нові дерева

Перегляди: 962

У Кропивницькому, на розі Студентського бульвару та вулиці Андрія Матвієнка вже незабаром з’явиться нова заїзна кишеня для громадського транспорту, задля її облаштування довелося спиляти велике дерево.

Про це CBN поінформували в прес-службі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Заїзну кишеню облаштують в рамках ремонту всієї пішохідної частини по вулиці Матвієнка: тут дорожники вже завершають викладання тротуарної плитки.

Місце зупинки транспорту спланували проектанти на замовлення управління житлово-комунального господарства. Для його будівництва довелось спиляти велике дерево.

Навпроти «кишені» розміщена 26-та школа, і щодня сюди приїжджають сотні людей. Зазвичай, маршрутні таксі пасажири зупиняють безпосередньо перед світлофором та перед перехрестям. Водії тим самим порушують правила дорожнього руху і створюють аварійні ситуації, адже ширина проїжджої частини не дозволяє обганяти маршрутне таксі, що зупинилося. Тож дуже часто зранку навпроти ЗОШ № 26 утворюються великі дорожні затори. До того ж школярі рідко йдуть до пішохідного переходу, перебігаючи дорогу будь-де. Саме для того, щоб пасажири не наражали себе на небезпеку, облаштовують у цьому місці заїзну кишеню.

Заїзна кишеня буде розташована за 25 метрів від перехрестя і від світлофора, відповідно до чинних норм. Будівельні норми ніяк не дозволяли врятувати одне дерево. Важливою деталлю є те, що це місце огородимо турнікетами. Ці турнікети не дозволять людям переходити дорогу будь-де, а спрямують їх безпосередньо до пішохідного переходу.

Замість спиляного дерева у мікрорайоні обов’язково з’являться саджанці дерев. Їх вже закупили.