Через статті про уродженця Кіровоградщини до редакції газети принесли голову барана (ФОТО)

Перегляди: 3494

До редакції «Нової газети» (Росія) підкинули голову барана, поминальний вінок та аркуш паперу з надписом «Денис Коротков - зрадник батьківщини».

Про це йдеться на сайті видання.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У заяві газети йдеться, що звинувачення на її адресу щодо публікації особистих даних російських льотчиків, які воюють у Сирії, - безпідставні: «Твердження про те, що "Нова газета" нібито розголосила дані російських льотчиків, які воюють у Сирії, чим піддала їхні сім'ї небезпеці, - просто фейк. У нас взагалі не було публікацій на цю тему - ні в газеті, ні на сайті».

Редакція вимагає у правоохоронців «розслідувати факти погроз і покарати винних».

Денис Коротков - відомий пітерський журналіст, який тривалий час працював у виданні «Фонтанка». Автор кримінальних розслідувань, довгий час вивчав бізнес-імперію «кремлівського кухаря» Євгена Пригожина і діяльність російських приватних військових компаній.

Короткова цькувала «фабрика тролів» Пригожина, також отримував неодноразові погрози фізичною розправою - після цього на деякий час він був змушений виїхати з Росії. Загрози в зв'язку з публікаціями Короткова, за відомостями «Нової», надходили і керівництву самої «Фонтанки».

З вересня 2018 року Коротков є співробітником «Нової газети».

15 жовтня в низці ЗМІ, в тому числі на сайті РІА ФАН, яке пов'язують з Пригожиним, з'явилися статті про журналіста, в яких він називається «зрадником», «зрадником батьківщини» і «пособником терористів», а в соцмережах є багато однотипних повідомлень про Короткова, залишених користувачами, сторінки яких нагадують акаунти ботів.

Денис Коротков за час роботи у «Фонтанці» випустив п’ять матеріалів про діяльність приватної військової компанії «Вагнер».

ПВК «Вагнер» – нелегальна приватна російська військова компанія, бійці якої брали участь у кількох конфліктах, у тому числі й на Донбасі. Вони неодноразово отримували державні нагороди від президента Росії Володимира Путіна за неопублікованими указами.

Керівник компанії – підполковник запасу російської армії Дмитро Уткін (позивний – Вагнер, на честь німецького композитора Ріхарда Вагнера). Він народився 1970 року в Смоліному Кіровоградської області. Там закінчив школу й виїхав до Росії. До 2013 року командував загоном спеціального призначення головного розвідувального управління Росії.