У Вільшанському районі на боротьбу з туберкульозом та ВІЛ-/СНІДом виділили понад 76 тисяч

Перегляди: 721

На фінансування заходів районної цільової соціальної програми протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2016 - 2018 роки передбачили кошти в сумі 76 тисяч 700 гривень.

Про це під час засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу сьогодні, 19 жовтня, повідомив перший заступник голови Вільшанської РДА Сергій Нестеров, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Станом на 1 липня за рахунок коштів місцевого бюджету закупили ФГ-плівку, хімреактиви тощо.

У 2018 році, відповідно до кількості населення, планують провести 5 тисяч 300 флюрографій. За перше півріччя 2018 року вже виконали 2 тисячі 416 флюрографій та 290 ренгенографій. Всього - 2 тисячі 635 обстежень, що становить 50% від запланованого.

У районі впровадили електронний реєстр хворих на туберкульоз та ВІЛ/СНІД.

Захворюваність на туберкульоз становить 47,9 на 100 тисяч населення.

Станом на 1 липня на диспансерному обліку перебувають 26 ВІЛ-інфікованих осіб. За перше півріччя 2018 року помер один хворий, поставили на диспансерний облік ще одного. Хворих на туберкульоз не виявили.

Перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко зауважив, що охоплення профілактичними оглядами жителів району є нижчим за обласний показник на третину, охоплення дітей туберкулінодіагностикою лишається на рівні попередніх років і є нижчим від середньообласного. Щоб бачити реальну картину, треба вирішити питання з профоглядами.