Жителя Кіровоградщини посадили на 4,5 року за повторні антиукраїнські заклики в Інтернеті

Перегляди: 3674

Житель Олександрії отримав 4 роки 6 місяців ув’язнення за публікацію антиукраїнських закликів у Інтернеті.

Вирок Олександрійського міськрайонного суду опублікований у Єдиному державному реєстру судових рішень, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Суд встановив, що обвинувачений розміщував антидержавні заклики у проросійському пабліку «В Контакті». Наприклад: «...Сметайте любые проявления существующего режима и нынешней власти! Берите власть в свои руки! Мы не должны быть частью Украины! Вместе мы восстановим историческую справедливость!»

Згідно з висновком експерта, «зазначені повідомлення містять публічні заклики до масових заворушень з використанням зброї та до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, що суперечить ст. ст. 1, 2, 5, 17 Конституції України, тобто закликає до насильницької зміни і повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади».

У обвинуваченого вдома, крім нетбуку та іншої техніки, вилучили ще й «шприц ємністю 5 мл, в якому міститься рідина жовтого кольору - розчин соляної кислоти з концентрацією 19,7% (масових), яка віднесена до прекурсорів; шприц ємністю 20 мл з нашаруванням коричневого кольору всередині; шприц ємністю 10 мл з голкою з нашаруванням коричневого кольору всередині».

При цьому 1 квітня 2015 року обвинувачений отримав три роки умовно за «вчинення розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни і повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади, а також носіння, зберігання та придбання бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу».

Зважаючи на всі обставини, суд виніс вирок про позбавлення волі на 4 роки 6 місяців.