Депутатів Кропивницького знову попросили знайти в бюджеті кошти на зарплату медикам

Перегляди: 1311

Постійна комісія міськради Кропивницького з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку сьогодні, 22 жовтня, розглянула чергове питання фінансового забезпечення оплати праці лікарів обласного центру.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Згідно з бюджетним законодавством, держава повинна у вигляді субвенції забезпечувати зарплату медпрацівникам. Та в Міністерстві охорони здоров'я на листи від кропивницьких медиків відповідають, що нехай їм допомагає місцевий бюджет.

«Такого тяжкого періоду ще не було. Усі незахищені статті не забезпечуються», - зізналася керівник міського управління охорони здоров'я Оксана Макарук.

За її словами, не вистачає грошей за зарплату медиків вторинної ланки.

Комісія вирішила взяти до відома наявні проблеми і пропозиції їх вирішення та підготувати до чергової сесії звернення до в. о. міністра охорони здоров'я, камбіну, прем'єр-міністра щодо забезпечення фінансування галузі. Водночас фінансове управління має проаналізувати, як можна вирішити питання.

Подібне рішення ухвалили також відносно 380 тисяч гривень, які треба знайти на програму місцевих стимулів - підготовку інтернів та заохочення молоді залишатися на місцях.