«Кіровоградгаз» заявив, що проблеми минулорічного опалювального сезону можуть повторитися

Перегляди: 2347

ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» й досі не отримало номінації на природний газ.

Про це йдеться у заяві ВАТ «Кіровоградгаз», текст якої має CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Тепла осінь дозволила відтермінувати початок опалювального сезону, - сказано у ній. - Але він неодмінно настане, хоча, можливо, не для всіх. Ті, хто залежить від комунального підприємства "Теплоенергетик", можуть не турбуватися: номінації отримані, газ, а значить і тепло, буде. А ось ДП "Кіровоградтепло" ТОВ "ЦНТІ УНГА" досі без номінацій. Чим це загрожує? Повторенням ситуації, що склалася в минулому опалювальному сезоні».

«Ми хвилювалися з приводу трьох підприємств області: двох кропивницьких та одного олександрійського, - зазначив голова правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександр Гладкий. - На щастя, олександрійці й КП "Теплоенергетик" номінації отримали. З "Теплоенергетиком" ми вже пройшли передпускову підготовку, прогнали всі вузли обліку, все перепломбовували. Починається зняття пломб, і як тільки буде дано старт опалювального сезону - підприємство почне подавати тепло. Воно повністю готове: досягнутий необхідний рівень розрахунків, укладено договір реструктуризації боргу. Це далося нелегко, і допомога міської влади тут очевидна. Всі спірні питання врегульовані, і результат - заповітна номінація. Як би не намагалися представити нас монстрами і ворогами городян, ми щиро раді, що відкриваємо засувки. А ось підприємство "Кіровоградтепло" ми не розуміємо».

В адміністрації «Кіровоградтепло» заявили, що підприємство розрахувалося за газ на рівні 84%. Але для отримання номінацій цей показник слід довести до 90%.

«Станом на 22.10.2018 ДП "Кіровоградтепло" розрахувалося за природний газ на рівні 84%. Щоб довести цей показник до рівня 90%, підприємство має сплатити 40 млн грн. З теплопостачальним підприємством повинні терміново розрахуватися боржники. На даний час заборгованість споживачів перед підприємством складає понад 220 млн грн.», - йдеться у листі підприємства, надісланому на редакційну пошту CBN.

Нагадаємо, під час минулорічного опалювального сезону ВАТ «Кіровоградгаз» кілька разів відключало котельні від газу. В результаті без тепла лишалися житлові будинки та об’єкти соціальної сфери.