У Кропивницькому люки, в яких не знайдуться власники, до першого снігу засиплють щебенем

Перегляди: 2973

На сьогоднішньому засіданні з керівниками комунальних підприємств начальник міської спецінспекції Андрій Максюта поставив ультиматум: або у відкритих люків знайдуться власники і їх закриють, або він особисто вирішить цю проблему.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Бич нашого суспільства сьогодні - викрадення елементів благоустрою, металевих виборів», - зазначив Максюта, назвавши «скотами» тих, хто ламає, розкрадає інфраструктуру міста й несе все на пункти прийому металобрухту.

Він нагадав, що 2015 року скасували ліцензування певних видів господарської діяльності, в тому числі на збір металобрухту.

«Я на сьогодні знаю близько 15 відкритих люків, які вже тривалий час безпосередньо мною були накриті як не бетонними плитами, так камінням. Я гарантую, що найближчим часом, до настання зимового періоду, я особисто засиплю їх щебенем або будівельними відходами», - заявив Максюта і нагадав, що в усіх керівників комунальних підприємств є перелік цих люків.

«Не дай бог, туди впаде дитинча», - заявив Максюта.

Максюта також звернув увагу на своєчасне реагування балансоутримувачів мереж на аварійні пориви та відновлення, згідно з графіками, елементів благоустрою.

«Я зосереджую увагу і водоканалу, і тепловиків та інших балансоутримувачів мереж без винятку - хто своєчасно не відновлюватиме елементи благоустрою, буде нести адміністративну відповідальність», - зазначив Максюта.

«Міський голова Андрій Райкович постійно наголошує на тому, щоб і я, і Олександр Мосін на особистому контролі тримали кожну розкопку і відновлення благоустрою. Це не погрози. Але вже просто набридло. В одних і тих місцях риєтеся і після себе не асфальтуєте», - обурився начальник міської спецінспекції.

Третє питання, яке на засіданні підняв Андрій Максюта, - своєчасне вивезення опалого листя. Вже зафіксували факти спалення листя біля дитсадка, двох шкіл і двох поліклінік. Листя накопичується, його ніхто не забирає. Начальник спецінспекції попросив усіх відповідальних осіб долучитися до вирішення проблеми.