У кропивницькому магазині продавали фальсифіковане масло

Перегляди: 916

До головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшло звернення від споживачки, яка в магазині придбала солодковершкове масло зі вмістом жиру 73%, але вдома засумнівалася в його походженні.

Про це CBN поінформували в прес-службі відомства.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На упаковці виробником вказане ТОВ «Молочний комбінат Соколоський», потужність розташована в селі Соколівське Кіровоградського району. З метою перевірки інформації та встановлення походження харчового продукту спеціалісти Держпродспоживслужби разом із представниками Національної поліції обстежили магазин, в якому громадянка придбала масло.

Під час вивчення документів та баз даних суб’єктів господарювання встановили, що за юридичною адресою, вказаною на упаковці (Кропивницький, проспект Промисловий, 19) зареєстрували підприємство, яке 9 січня 2018 року припинило свою діяльність. Дані про провадження господарської діяльності іншими суб’єктами господарювання за цією адресою відсутні.

Оскільки на упаковці масла місцем розміщення потужності зазначене село Соколівське, місцевій сільській раді направили лист щодо функціонування підприємства зі схожою назвою - ТОВ «Молочний комбінат "Соколівський". Згідно з відповіддю Соколівської сільської ради, цей суб’єкт господарювання вже декілька років не здійснює діяльності.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області направило виявлену інформацію до Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області для встановлення походження продукту, його постачальників та осіб, причетних до можливої його фальсифікації.

Є всі підстави для висновку про фальсифікацію продукту. Держпродспоживслужба області наголошує: ТОВ «Молочний комбінат Соколоський» не зареєстроване, а ТОВ «Молочний комбінат "Соколівський"» припинило свою діяльність. Тож від придбання масла цих виробників слід утриматися.

У разі виникнення підозри на фальсифікацію продукції можна направити звернення Держпродспоживслужбі в Кіровоградській області (поштова адреса: 25006, м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84, або e-mail: gudpss@kr.consumer.gov.ua).