У Кропивницькому відбулася акція «Жінки проти раку» (ФОТО)

Перегляди: 1172

Акція «Жінки проти раку», направлена на інформування жінок щодо вчасного діагностування раку молочних залоз, відбулася у Кропивницькому сьогодні, 23 жовтня, передає кореспондент CBN.

«У жовтні ми проводимо місячник боротьби з раком молочної залози, – розповіла ініціатор акції, голова громадської організації «Росток надії» Наталія Бузуляк. – До нашої організації входять жінки, які були прооперовані з вказаного захворювання. Ми вирішили провести таку акцію і долучити до цього більше людей, ознайомити з тим, як потрібно проводити самообстеження молочних залоз, куди звернутися».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сьогодні активістки роздали півтисячі інформаційних буклетів. Крім того, члени громадської організації щочетверга як волонтери ходять до онкодиспансера і спілкуються з жінками, які готуються до операції або ж проходять хіміотерапію чи реабілітацію після неї.

«Фінансової допомоги не надаємо, – зазначила Бузуляк, – головна наша мета – роз’яснення. Ми розповідаємо, що рак – це не вирок, бо ми на собі знаємо, що це таке. Рак – це діагноз, його можна і потрібно лікувати і успішно боротися».

Фото Григорія Зуба, Алли Зейферт, CBN