Вода для абонентів Інгульської шахти в Кропивницькому подорожчає

Перегляди: 2054

Тариф на централізоване водопостачання, яке надається Ігнульською шахтою ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат», зросте для всіх категорій споживачів.

Відповідний проект рішення прийняли на засіданні виконкому міської ради Кропивницького сьогодні, 23 жовтня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У проекті, зокрема, сказано, що нині чинний тариф на послуги з водопостачання - затверджений рішенням виконкому від 28 грудня 2017 року №610 для населення – 10, 668 грн. за кубометр, для бюджетних установ та інших споживачів – 16,06 грн. Протягом останніх років витрати на видобуток питної води перевищив доходи від наданих послуг – за 7 місяців підприємство понесло збитки на 237,8 тисячі гривень.

«Враховуючи те, що на даний час розмір тарифу для населення на послугу з централізованого водопостачання базового підприємства ОКВП "Дніпро – Кіровоград" складає 13,44 грн./куб. м, то Інгульська шахта просить встановити тариф на даному рівні. Для бюджету та інших споживачів – 21,53 грн./куб. м», – сказано у проекті рішення. Його виконком підтримав.

Інформація про зміну тарифу вже опублікували в пресі 14 вересня. До 3 жовтня – визначений підприємством період – пропозицій та зауважень на адресу підприємства не надходило.

На сьогодні підприємство обслуговує 565 абонентів серед населення мікрорайону Завадівка та радгосп «Зоря», а також бюджетні організації - ЗОШ №12 та дві бази відпочинку.