Життя сильніше смерті: У Кропивницький привезли виставку «Військово-польовий АРТ» (ФОТО)

Перегляди: 1691

В обласному художньому музеї презентували всеукраїнський культурно-мистецький виставковий проект «Військово-польовий АРТ» сьогодні, 23 жовтня. Це 35-та виставка, відкрита в Україні, і водночас наймасштабніша, передає кореспондент CBN.

На виставці представлені три сотні експонатів – ящики з-під боєприпасів, тубуси від гранатометів, гільзи, фрагменти снарядів, зразки зброї, каски, маскувальні сітки тощо.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Усі предмети представлені не в первинному вигляді, а у формі арт-об’єктів. Над ними працювали понад сотня українських майстрів, у тому числі бійці АТО. Із Кіровоградщини долучилося восьмеро майстрів – Валентина Добровольська (ткацтво), Дмитро Кудря (різьблення по дереву), Ірина Кудревич (печворк), Лариса Гарбузенко (малярство), Євген Василевський (металопластика), Лариса Зоріна (розпис), Сергій Марущак (різьблення), Володимир Крутоус (мініатюри).

Куратор проекту – сержант поліції Павло Ротар. Під час служби в зоні бойових дій він почав збирати використані прояви війни і привозив їх на мирну територію.

«Цією виставкою я хотів показати, що сила життя сильніша за смерть», – наголосив ініціатор.

«Вдячні за те, що жителі нашої області мають можливість відвідати цю виставку. Багато людей через мистецтво передають свої емоцію і своє бачення того, що сьогодні відбувається на сході країні, чим і як живуть люди. Це надзвичайно важливо. Переконаний, що виставка матиме великий успіх. Україна налаштована на те, щоб мати перемогу і ми вже згуртувалися для того, щоб це сталося», – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Виставка діятиме до 15 листопада. У її рамках також проходитимуть майстер-класи.