На Кіровоградщині ввели «жовтий» рівень терористичної загрози

Перегляди: 1874

На території Кропивницького та області під егідою Координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Кіровоградській області 24 жовтня розпочалися навчальні тренування силовиків щодо виявлення умовних диверсантів.

Про це CBN повідомили у прес-групі УСБУ в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В області ввели «жовтий» рівень терористичної загрози.

Управління СБУ в області просить жителів Кіровоградщини та гостей регіону з розумінням поставитись до перевірок документів та транспортних засобів. Усі дії правоохоронців відбуватимуться в рамках Закону України «Про боротьбу з тероризмом» та інших актів чинного законодавства.

У разі виявлення підозрілих предметів чи отримання інформації щодо протиправних дій невідомих осіб слід повідомляти правоохоронців за номерами телефонів (0522) 36-13-06 або 102.

У лютому 2016 року Кабмін затвердив рівні терористичної загрози в Україні, присвоївши їм чотири кольори. Можуть встановити «сірий», «синій», «жовтий» і «червоний» рівні терористичних загроз.

«Сірий» рівень – можлива загроза – вводиться при наявності факторів (умов), які сприяють вчиненню теракту, «синій» - потенційна загроза – за наявності інформації, що потребує підтвердження про підготовку до вчинення терористичного акту. «Жовтий» рівень загрози – можлива загроза – встановлюється за наявності достовірної (підтвердженої) інформації про підготовку до здійснення теракту, а «червоний» - реальна загроза – найвищий рівень терористичної загрози – оголошується у разі вчинення терористичного акту.