Тарифи на тепло, в тому числі на Кіровоградщині, збільшували без об’єктивних причин - офіційна заява

Перегляди: 1046

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), проаналізувала стан регулювання тарифів на теплову енергію органами місцевого самоврядування, яким від НКРЕКП перейшли функції регулювання теплопостачальних підприємств.

Результати аналізу НКРЕКП опублікувала на своєму офіційному сайті, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Комісія зафіксувала випадки зростання тарифу на 10-20%, в окремих випадках - до 50%, без врахування збільшення вартості паливної складової, а саме природного газу. Така ситуація найбільш виражена в окремих населених пунктах Київської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Вінницької і Полтавської областей, а також у Луцьку, Житомирі, Івано-Франківську та Тернополі.

Наприклад, в Олександрії міська влада підняла тарифи на 11,4% (для абонентів без лічильників теплової енергії) та 13,7% (з лічильниками).

«НКРЕКП заявляє про неприпустимість використання політичних заяв деякими органами місцевого самоврядування щодо нібито встановлення Національною Комісією завищених у рази тарифів на теплову енергію. Такі заяви носять суто популістський характер і прямо протирічать діям цих органів», - йдеться у заяві комісії.

НКРЕКП стверджує, що, «незважаючи на власні обіцянки знизити тарифи при стабільних цінах на газ, місцева влада їх підвищувала».