У Кропивницькому відбулася конференція «1030 років від Хрещення Київської Русі – України» (ФОТО)

Перегляди: 3814

Сьогодні, 24 жовтня, у Кропивницькому відбулася науково-практична конференція за участі релігійних організацій області всіх християнських конфесій, студентів вищих навчальних закладів міста, науковців, передає кореспондент CBN.

Це один із заходів, затверджених на рівні облдержадміністрації в рамках відзначення річниці Хрещення. Крім того, протягом року в обласному центрі провели тематичні виставки, спільний молебень тощо.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Мета заходу – це, перш за все, розкрити значення християнізації для нашого народу. Прийняття християнства як цивілізаційного європейського вибору князя Володимира Великого і не лише з позиції релігійної. Ми сьогодні розглядаємо вже прийняття християнства ширше. Сьогодні це основа нашого державотворення, націотворення. Саме тому сьогодні Україна переживає такі цікаві події – по 1030 рокам, коли ми прийняли християнство, ми наново утверджуємо єдину помісну православну церкву», - прокоментував начальник управління комунікацій з громадськістю ОДА Віталій Останній.

В рамках конференції виступили кандидат філософських наук, доцент кафедри гуманітарних та філософських дисциплін Кропивницького інституту державного муніципального управління Олександр Рубан на тему «Ментальність східних слов’ян у межах християнської парадигми», кандидата соціологічних наук, доцента факультету історії та права Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Едуард Клюєнко на тему «Сучасний стан розвитку духовності та довіри суспільства до церкви» та інші.