У кропивницькому аеропорту знешкодили «терористів» (ФОТО)

Перегляди: 2488

Координаційна група Антитерористичного центру при УСБУ в Кіровоградській області провела планові тактико-спеціальні антитерористичні навчання на базі аеропорту «Кіровоград».

Про це CBN повідомили у прес-групі УСБУ в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У тренуваннях взяли участь регіональні підрозділи СБУ, Національної поліції, Нацгвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Збройних сил України, органів державної влади і місцевого самоврядування та інші профільні структури.

В умовах, максимально наближених до реальних, усі представники регіональних суб’єктів боротьби з тероризмом відпрацювали практичні дії з нейтралізації терористів на об’єктах авіаційного транспорту.

За легендою навчань, літак, що слідував рейсом «Запоріжжя - Київ» із 25 пасажирами на борту, у польоті захопили терористи. Після дозаправлення пальним зловмисники планували разом із заручниками вилетіти на непідконтрольну українській владі територію. При цьому «терористи» вимагали 2 мільйони доларів та звільнення поплічника, який відбуває покарання в одній із виправних установ у регіоні.

Водночас кілька умовних диверсійних груп намагались завадити проведенню антитерористичної операції в аеропорту шляхом вчинення диверсій у командному пункті силовиків та на об'єктах критичної інфраструктури.

Завдяки злагодженим діям підрозділів УСБУ, Національної поліції, військових формувань Національної гвардії «диверсантів» знешкодили. На завершальному етапі навчань штурмова група нейтралізувала умовних зловмисників та визволила заручників, які перебували у літаку.

Координаційна група проаналізувала результати виконаних завдань та відзначила високий рівень фахової майстерності та взаємодії всіх учасників заходу.

Фотогалерея