У Кропивницькому до кінця року відкриють другий інклюзивно-ресурсний центр (ФОТО)

Перегляди: 950

На базі ЗОШ №29 обласного центру активно ведуться роботи: будівельники капітально ремонтують приміщення майбутнього ІРЦ №2.

Про це CBN поінформували в прес-службі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Колись у цих приміщеннях вчилися вихованці початкової школи. Тепер вони здобувають знання у класах основного корпусу, а звільнені класи вирішили виділити під інклюзивно - ресурсний центр №2.

Рішення про його створення підтримав виконавчий комітет міської ради, тепер справа за депутатським корпусом. Якщо вони підтримають рішення, у Кропивницькому з’явиться ще один такий необхідний центр для діток з особливими потребами. Отримувати допомогу в ньому будуть діти від двох до 18 років. У центрі вони вчитимуться, отримуватимуть психологічну підтримку та необхідну реабілітацію.

Площа центру складає понад 370 квадратних метрів, всі приміщення, включаючи санвузли, пристосовують для діток з інвалідністю. Будівельні роботи виконують якісно. Центр, переконують будівельники, відповідатиме усім вимогам сучасних стандартів.

Наступного року доведуть до ладу територію навколо закладу.

Відкрити інклюзивно - ресурсний центр планують вже до кінця нинішнього року.