У Кропивницькому розвиватимуть габаритний громадський транспорт на сучасних дорогах - Райкович

Перегляди: 3583

Розвиток громадського габаритного транспорту на капітально відремонтованих дорогах є пріоритетом серед планів з розвитку Кропианицького для міської влади.

Про це заявив міський голова Андрій Райкович під час шостої Української академії інтегрованого розвитку міст «Стала мобільність як складова частина інтегрованого планування розвитку міста», яка розпочалась в обласному центрі сьогодні, 25 жовтня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Серед моїх пріоритетів - новий габаритний громадський транспорт: сучасний, екологічно чистий на нових чи капітально відремонтованих дорогах - є і залишається наріжним каменем комунальної політики, - сказав Райкович. - І саме цей стратегічний курс підтримують громада міста, депутатський корпус».

Керівник проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» Матіас Брандт у своєму виступі зазначив: «Україна поки не має, на жаль, миру, але все одно треба вносити вклад у розвиток міст. Ділитися досвідом - саме той наш вклад, який ми з радістю вам надамо. Ідея децентралізації, активізації громадянського суспільства - дуже добра для загальних суспільних інтересів. Я бачу, що ви йдете у доброму напрямку. Наша Академія існує з 1 січня 2016 року - спочатку було лише чотири міста: Чернівці, Вінниця, Житомир і Полтава, потім долучилися Львів та Подільський район Києва. За цей час участь в наших академіях узяли понад 30 тисяч учасників. Я впевнений, що разом ми віднайдемо шляхи оптимальної концепції в планів розвитку статистики, інфраструктури, фінансового розвитку».

Захід триватиме в Кропивницькому 25 - 26 жовтня.