У Кропивницькому субсидії на оплату компослуг видаватимуть по-новому

Перегляди: 1933

З початку жовтня 2018 року при розрахунку житлової субсидії враховують певні зміни в законодавстві.

Про це кореспонденту CBN повідомила начальник центру по наданню державних допомог виконкому Фортечної райради УСЗН Олена Костенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Автоматично розраховуватимуть субсидії на опалювальний період власникам 15 800 господарств у Фортечному районі.

«Не дивлячись на такий активний період, в нас немає ажіотажу і великих черг. Ми в автоматичному режимі зробили вже зараз запити на опалювальний період. У найближчий час ми отримаємо усі дані, необхідні для призначення субсидії, і розрахуємо субсидію також тим заявникам, які звернулися до нас з першого травня», - розповіла Олена Костенко.

Раніше субсидію призначали на два періоди - опалювальний і неопалювальний. Тепер субсидію призначають на рік з 1 травня по 30 квітня включно. Заявникам, які отримали субсидії влітку, не потрібно подавати нові заяви на призначення субсидій на опалювальний період.

Станом на сьогоднішній день у центрі прийняли 3 397 заяв на отримання субсидій від, тих хто вперше звернувся за допомогою від держави, і тих, кому раніше відмовили.

Дізнатися про нарахування субсидії можна у КРЕПах №№ 1, 3, 4, голів квартальних комітетів та уповноваженої особи у селищі Новому.

Для отримання субсидії незайняті, але працездатні громадяни повинні сплатити єдиний соціальний внесок. Згідно зі змінами, без сплати ЄСВ субсидію можуть отримати безробітні в селах, райцентрах, селищах міського типу; міські безробітні, котрі стали на облік в центрі зайнятості; громадяни, що працюють за кордоном і документально підтвердили сплату ЄСВ за кордоном.

Право на державну допомогу отримали власники квартир площею понад 120 кв. м і будинків понад 200 кв. м. При оформленні субсидій врахують тільки площу, яка обігрівається.

Також право на держдопомогу мають наймані працівники, яким роботодавець затримує зарплату, через що люди не можуть оплатити рахунки. Сім'ї, в яких є онкохворі, нарко- і алкозалежні, що знаходяться на медобліку і не працюють, зможуть претендувати на субсидію. Треба лише звернутись із заявою до комісії по призначенню субсидій.

З жовтня люди, що отримують субсідії, мають право сплачувати за фактично спожиту послугу, навіть якщо сума менше обов'язкового платежу.

В той же час в Мінсоцполітики вирішили позбавити субсидій осіб, які мають борги із виплати аліментів.