Фахівці-урбаністи зроблять аналіз перехрестя вулиць Тельнова і Вокзальної у Кропивницькому

Перегляди: 1005

В рамках конференції Академії інтегрованого розвитку міст її учасники зробили урбаністичний аналіз однієї з локацій обласного центру: перехрестя вулиць Євгена Тельнова та Вокзальної.

Про це CBN повідомили у прес-службі міськради Кропивницького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами куратора заходу, директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Андрія Паливоди, це місце у Кропивницькому обрали свідомо - через пожвавлений рух транспорту у місці перетину двох магістралей.

Крім того, з усіх боків перехрестя оточують об’єкти торгівлі та місця великого скупчення людей, такі, як автостанція та парк відпочинку. Тут також є підземний перехід, який так і не добудували. і саме тут починається обмеження руху вантажного транспорту в напрямку центру міста. Все це в комплексі створює значні незручності для містян.

«Ми опрацюємо та проаналізуємо перехрестя з наукової точки зору і в групах розкладемо ситуацію на складові, які суттєво впливають на життя нашого міста: екологічну, економічну та доступність для всіх категорій населення, - зазначив Андрій Паливода. - Ми хочемо створити прецедент наукового підходу до вирішення проблем у нашому місті, пов’язаних з мобільністю, з покращенням трафіку людей, щоб у майбутньому при плануванні нових об’єктів використовувати цей досвід. Це дасть можливість, зокрема, підвищувати рівень безпеки на перехресті для пішоходів та водіїв, знижувати рівень викидів вуглекислого газу в повітря тощо».

Андрій Паливода також наголосив, що напрацьовані рекомендації учасників Академії, надані пропозиції обов’язково реалізують у Кропивницькому.

Нагадаємо, в Кропивницькому триває шоста Українська академія інтегрованого розвитку міст «Стала мобільність як складова частина інтегрованого планування розвитку міста».