На Кіровоградщині без опалення залишаються понад 50 садочків і 100 шкіл

Перегляди: 1112

В області без опалення залишаються понад 50 дитсадків, 100 шкіл, 12 професійно-технічних навчальних закладів, 11 вишів, 12 лікарень.

Про це CBN поінформували в прес-службі ГУ Держпродспоживслужби в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Станом на 26 жовтня опалювальний сезон не розпочали у 53 дошкільних навчальних закладах. Серед них у Кропивницькому – 23, в Олександрії – 1 (через ремонт теплотраси), у Бобринецькому районі – 6, у Долинському районі – 11 (8 ДНЗ знаходяться в приміщеннях загальноосвітніх шкіл, в яких з 29.10. до 01.11. триватимуть канікули). Сьогодні тепло прийшло в три ДНЗ м. Долинська, в Знам’янському районі – 1, у Новгородківському районі – 10, у Новоархангельському районі – 1 (знеструмлення електромережі, заклад тимчасово не працює).

На території області 104 загальноосвітніх навчальних заклади залишаються без опалення. Серед них через канікули: у Кропивницькому – 25, у Світловодську – 10, у Новомиргородському районі – 15, у Долинському районі – 21 (з 29.10. – канікули); у Петрівському районі – 8 (очікується пуск газу); у Бобринецькому районі – 13, у Новгородківському – 12.

Також не опалюються 12 професійно-технічних навчальних закладів: 6 у Кропивницький, 1 у Світловодську (через порив тепломережі), по одному в Бобринецькому, Долинському, Новгородківському, Олександрійському районах та Знам’янці. Без тепла також 11 вищих навчальних закладів: 9 у Кропивницькому, по одному в Олександрії та Світловодську, в Бобринецькому районі.

Не опалюються 5 закладів інтернатного типу для дітей та стільки ж закладів такого типу для дорослих: у м.Кропивницькому – 3, у Світловодську – 1, в Бобринецькому районі – 2, Знам’янському районі – 3, Новомиргородському – 1.

Без опалення залишаються 12 лікарень, 22 амбулаторії та 83 ФАПи (фельдшерсько-акушерські пункти).

У Кропивницькому централізоване опалення підключили частково. У Бобринецькому районі ДП «Центргаз» втратило право на постачання природного газу у зв’язку із закінченням дії ліцензії.

Похолодання призвело до порушення повітряно-теплового режиму. Ці порушення зафіксували у закладах Кропивницького – в 22 ДНЗ, КЗ «Кіровоградський обласний спеціалізований будинок дитини нового типу», професійно-технічний ліцей, Олександрії – в 1 ДНЗ, амбулаторії №5 КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги м.Олександрії», центрі дитячої та юнацької творчості, 2 ФАПах, у Світловодську – в 9 ЗОШ, закладі інтернатного типу для дорослих, Світловодській ЦРЛ, у Знам’янському районі – в двох дільничних лікарнях, 9 амбулаторіях, 20 ФАПах.