У Кропивницькому активісти вимагають звільнення керівника «Дніпро-Кіровоград»

Перегляди: 1566

Активісти громадської ради при Кіровоградській ОДА вважають, що ОКВП «Дніпро-Кіровоград» порушило кілька норм при формуванні розрахунків централізованого постачання та водовідведення на 2019 рік та проведенні громадських обговорень і вимагають звільнення керівника підприємства Романа Ілика.

Про це вони розповіли сьогодні, 25 жовтня, на прес-конференції в CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив заступник голови Г при ОДА Микола Гречуха, при проведенні громадського обговорення підприємство порушило кілька вимог. Усі свої зауваження активісти виклали у зверненні до голови обласної ради Олександра Чорноіваненка.

По-перше, підприємство вимагало надавати заяви для участі у відкритому обговоренні 19 жовтня у письмовому вигляді чи на електронну адресу. Це, на думку активістів, суперечить нормам порядку, затвердженого відповідною постановою НКРЕКП: подібні вимоги передбачаються лише для участі у обговоренні на місцях проектів рішення самого регулятора.

По-друге, під час обговорень, які відбулися 19 жовтня, не було списку присутніх, не записали прізвища та посади людей, які виступали, що суперечить стандартам діловодства.

Активісти звернули увагу присутніх на той факт, що заява та розрахунки тарифів подаються в НКРЕКП до 1 червня і, відповідно, публічне їх обговорення повинно пройти до цієї дати.

Представники громадської ради звинувачують керівництво підприємства в уникненні конкретних відповідей, маніпулюванні цифрами при обґрунтуванні підняття тарифів і відписках.

За словами Миколи Гречухи, керівник ОКВП хоче підняти тарифи на воду до 35 гривень за кубічний метр у наступному році, обґрунтовуючи це тим, що підприємству потрібно віддавати кредит МБРР. Його брали для модернізації системи, при якій зменшиться споживання електроенергії, втрати води і покращиться її якість.

Керівник підприємства, за словами Гречухи, роз'яснював, що немає можливості виплачувати проценти за цей кредит, і їх потрібно внести у тарифи. При цьому обласна рада дотувала підприємство на 15 мільйонів гривень.

Він також зазначив, що громадські слухання провели у п'ятницю у робочий час. Таким чином, на них не мали змогу потрапити багато охочих з обласного центру та інших міст.

Активісти вважають роботу підприємства і його керівництва незадовільною. На їхню думку, Роман Ілик повинен залишити займану посаду.

У своєму зверненні до голови облради Олександра Чорноіваненка представники громадської ради вимагають винести на розгляд позачергової сесії облради тарифне і кадрове питання.