Жителі Знам`янки обирають, на що витратити кошти громадського бюджету

Перегляди: 3335

Знам`янчанам пропонують визначитися, який з проектів, поданих на «Громадський бюджет-2019», покращить життя міста.

На це є 350 тисяч гривень. Їх можна використати на естетичне облаштування міста, на тротуари, спортивні та дитячі майданчики, облаштування зон відпочинку, зовнішнє освітлення, заходи енергозбереження, розвиток вело- та бігової інфраструктури та інше, повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На розгляд координаційної ради були подані чотири проекти. З них один великий до 250 тис. грн і три малі до 100 тис. грн. За результатами детального аналізу до голосування допустили три проекти.

Найпопулярнішим серед містян є проект облаштування системи освітлення та зони Wi-Fi у сквері. На це вистачить 161 тисячі гривень.

35 жителів Знам`янки вважають, що для естетичного вигляду і більш безпечного користування треба застелити гумовою плиткою спортивний майданчик. Щоб втілити цю ідею в життя, достатньо 32 тисяч гривень.

А можна трохи більше 40 тисяч гривень направити на асфальтування сміттєвого майданчика, встановлення нових баків та огорожі. І користуватися буде зручніше, і естетичний вигляд покращиться та й екологія поліпшиться.

Для того, щоб проголосувати за один з проектів, мешканцям міста необхідно зареєструватися за допомогою BankID на електронній платформі https://znam-budget.e-dem.in.ua/#a, обрати проект із загального переліку та проголосувати за нього, або прийти з паспортом до пункту голосування та після заповнення необхідної форми, проголосувати за обраний проект. Пункти для голосуванні розташовані за адресами:

  1. вул. Маяковського, 40, приміщення бібліотеки (окрім п’ятниці, суботи)
  2. вул. Олени Теліги, 10, приміщення бібліотеки (окрім неділі, понеділка)
  3. вул. Михайла Грушевського, 19, приміщення виконавчого комітету Знам’янської міської ради (окрім суботи, неділі)

До закінчення голосування залишилося 14 днів.

Нагадаємо, що в обласному центрі мають намір збільшити фінансування на реалізацію проектів «Громадського бюджету» у наступному році.