Громадські активісти будуть підвищувати політичну культуру жителів Кіровоградщини

Перегляди: 2962

Сьогодні, 29 жовтня, у прес-центрі CBN презентували нову громадську організацію «ДОЗОР+».

За словами членів ГО, організацію створили з метою підвищення політичної культури громадян, неупередженого висвітлення політичних та соціологічних фактів для населення Кіровоградської області, створення сприятливого та прозорого соціополітичного простору регіону.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми дуже позитивно ставимося до того, що в нас так активно розвивається громадянське суспільство, - сказав засновник організації Максим Несвітайлов. - Ми вважаємо, що кожна людина, яка має можливість, бажання і час займатися громадською діяльністю, має нею займатися у тих сферах, на яких вона знається найкраще. Приміром, якщо ви танцюрист, ви можете танцювати на благодійних заходах, якщо ви ветеринар, ви можете безкоштовно лікувати тварин, і тут спектр неймовірно великий, через цю причиину ми й вирішили піти у політично-суспільний напрямок».

«Крім того, що є професійна освіта, ми доволі довгий час займаємося громадською діяльністю, - прокоментувала експерт організації Євгенії Ткаченко. - Дуже мало політиків висвітлюють питання і проблеми молоді у своїй діяльності, вони оминають це, хоча молодь й голосує на виборах з 18 років. Мало хто з кандидатів представляє їхні інтереси, з цієї причини відсоток молоді, яка доходить до виборів – мінімальний, і з цим можна і потрібно щось робити. Крім того, політично несвідома молодь найкраще піддається політичним маніпуляціям. Поєднуючи професійну діяльність і досвід громадської діяльності, натхнення від навчання, ми вирішили, що час виходити на новий рівень громадської діяльності й створити першу професійну суспільно-політичну громадську організацію».

Почали свою діяльність активісти з того, що підготували звернення до двох нардепів від Кіровоградщини – Костянтина Яриніча та Олександра Горбунова - і закликали підтвердити або спростувати інформацію, яка шириться про них у суспільстві.