На добудову хірургічного відділення лікарні швидкої допомоги в Кропивницькому треба 100 мільйонів

Перегляди: 3094

Влада Кропивницького планує виділити з міського бюджету 30 мільйонів гривень на добудову хірургічного відділення і розраховує на підтримку області та держбюджету.

Про це CBN розповів міський голова Андрій Райкович.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми хочемо добудувати хірургічний блок лікарні швидкої допомоги в рамках нашої системної модернізації усієї медичної сфери міста», - зазначив він.

Міський голова наголосив, що лікарня швидкої допомоги не може якісно функціонувати без сучасного хірургічного відділення.

Питання добудови піднімалося при спілкуванні з президентом Петром Порошенком, коли той завітав до Кропивницького на День міста. Раніше про це мер говорив з колишнім міністром охорони здоров'я Олександром Квіташвілі і з нинішнім в. о. міністра Уляною Супрун.

Аби хірургічний корпус запрацював, потрібно приблизно 100 мільйонів гривень.

Президент позитивно оцінив ініціативу місцевої влади. Андрій Райкович має надію, що Кропивницький отримає певні кошти з державного бюджету, частину виділить місто, а ще частину - область. Тим більше, що місто виділяло 10 мільйонів гривень на будівництво обласної дитячої лікарні.

Райкович також сподівається, що починання місцевого самоврядування активно підтримають народні депутати В від міста та області.

Хірургічний блок лікарні почали будувати більше 15 років тому. Його звели на 80 відсотків, але потім усі роботи припинили. Введення в дію нового хірургічного корпусу було прописане у програмі розвитку міста на 2011 - 2015 роки за рахунок коштів державного та міського бюджетів, та плани у життя не втілили.