На Кіровоградщині АТОшник, який після війни пересувається на візку, мріє знову ходити

Перегляди: 5505

Житель села Красносілля Олександрівського району Михайло Берега – візочник, попри біль чоловік щодня займається у спортзалі й понад усе мріє самостійно ходити.

Про це CBN розповіла волонтер Оксана Червоная.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Михайло отримав поранення у Дебальцевому в 2015 році. Його двічі оперували. Тепер чоловік сидить і трохи відчуває ноги. Він уже проходив реабілітацію в Америці, його відправляли благодійні організації. Тут ніхто нічого не пропонує, крім санаторіїв, де безкоштовно тільки психолог, а решта – за гроші, - сказала вона. – А Мишкові потрібна фізична реабілітація, йому треба виписати нову програму для занять, бо та програма, за якою він займається зараз – це ще те, чому його навчили в Америці».

Українські медики, які лікували Михайла відразу після поранення, говорили, що чоловік навіть не зможе сидіти. Але колишній військовий не здався – нині він працює на городі, займається ремонтом у будинку, робить татуювання. Щодня чоловік по чотири години самостійно займається у спортзалі, який сам і облаштував. Але для повного одужання необхідна фахова допомога.

«Михайлові немає й 30 років, - зауважила волонтер. - Він одружився після поранення. З майбутньою дружиною Міша познайомився у шпиталі. Він великий молодець, в нього є величезна жага до життя. Якби він проходив реабілітацію за кордоном, то, можливо, вже й ходив би, бо там йому шанси давали великі».

Реквізити для допомоги армії в рамках громадської ініціативи «‎Армія SOS Кіровоград»: 51 68 74 27 15 15 10 27, ПриватБанк (Червоная Оксана Володимирівна). У призначенні платежу вказати адресатом допомоги Михайла Берегу.