У Кропивницькому створили власний геопортал містобудівного кадастру

Перегляди: 1947

Геопортал містобудівного кадастру дасть можливість працювати з єдиною базою геопросторових даних системи містобудівного кадастру як управлінню містобудування та архітектури, так і іншим структурним підрозділам виконавчого комітету, комунальним службам тощо.

Про це повідомляється на сайті міськради Кропивницького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Функціональні можливості відкритого геопорталу містобудівного кадастру Кропивницького забезпечують публікацію просторових даних, що змінюються на основі web-сервісів, дають можливість створювати нові шари даних та редагувати їх, - зауважив начальник управління містобудування та архітектури міської ради Вадим Мездрін. - Крім того, функціонал інформаційного ресурсу дозволяє поєднувати шари з різних сервісів і геопорталів з перерахунком систем координат, вибором послідовності та прозорості шарів, надає доступ до даних користувача з будь-якого комп'ютера, створює тематичні карти і картограми, виконує геодезичні розрахунки на місцевості, відображає 3D модель за відкритими векторними картами, матрицями висот та знімками місцевості без підготовки моделі, виконує пошук найкоротших маршрутів за графіком доріг».

Системи геопорталу містобудівного кадастру управління містобудування та архітектури містять:

- аерофотоплан 2015 року;

- топографічні плани М1:500 (векторні та растрові дані);

- топографічні план М1:2000 (растрові дані);

- топографічний план М1:5000 (векторні дані, що покладені в основу плану зонування);

- план зонування (векторні дані);

- план обмежень (вектор);

- детальні плани територій (векторні та растрові дані).

Бази даних містобудівного кадастру, що ведуться фахівцями управління, містять таку інформацію:

- адресний реєстр (вектор) - 3476 об’єктів;

- реєстр будівельних паспортів, містобудівних умов та обмежень (вектор) - 4346 об’єктів;

- план розміщення рекламних носіїв (вектор) - 1304 об’єкта;

- реєстр земельних ділянок - 2132 об’єкта;

- реєстр даних з розміщення тимчасових споруд - 413 об’єктів;

- дані земельного кадастру (векторний план земельних ділянок (з наявними атрибутами файлів XML у межах міста).

За інформацією Вадима Мездріна, наступним кроком у розробці геопорталу містобудівного кадастру стане впровадження програмних комплексів, перенесення даних та організація обробки інформації безпосередньо в підрозділах міської ради.

Результатом цієї роботи буде система, що здатна вести облік та реєстрацію даних топографо-геодезичних знімань та проектів будівництва, створювати (оновлювати) детальну адресну схему міста, проводити інвентаризації інженерних мереж та узгодження схем охоронних зон об'єктів, розробляти (оновлювати) Генеральний план та детальні схеми забудов окремих територій, проводити інвентаризації дорожньої мережі, здійснювати контроль та облік даних, що створюються землевпорядними організаціями в ході виконання робіт, складати та вести індексні карти, чергові кадастрові карти, карти нормативної оцінки земель тощо. Програмний комплекс забезпечуватиме оперативний доступ до накопиченої інформації керівництву міста та керівникам основних підрозділів міської ради.

Геопортал містобудівного кадастру буде застосовуватись для вирішення таких містобудівних завдань, як доступ до чергового плану міста (масштаб 1:2000) та плану інженерних комунікацій (масштаб 1:500) для співробітників різних підрозділів міської ради, для можливості підключення тематичних карт комунальних підприємств міста і баз даних, для відображення оперативної обстановки з планових ремонтів, перекриттям вулиць тощо.