Наливайченко розповів у Кропивницькому, як можна відновити мир в Україні

Перегляди: 970

Лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко балотуватиметься в президенти України, маючи конкретний план дій.

Про це він сьогодні, 1 листопада, заявив у інтерв’ю CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Одним із найголовніших завдань Валентин Наливайченко вважає відновлення миру в Україні. На його думку, цей процес складається з трьох етапів.

«Перший етап - гуманітарний, - сказав політик. - Це - вилікувати поранених, розшукати зниклих безвісти, допомогти захисникам, створити нарешті міністерство у справах ветеранів, допомогти волонтерам, медикам. Усім тим, хто зараз першим зустрічає біду».

«Настав час, щоб держава підтримувала таких людей», - додав він. Наливайченко також наголосив на необхідності створення міжнародного фонду для допомоги всім, кого торкнулася війна з Росією.

Другий етап у процесі відновлення миру - нова, дієва міжнародна угода про деокупацію українських територій. «Має з’явитися нова міжнародна угода з нашими ключовими партнерами, - переконаний Валентин Наливайченко. - Зі Сполученими Штатами Америки і країнами-членами ЄС. Але ініціатива має бути України, угода має бути наша, на наших умовах».

За словами лідера «Справедливості», майбутній Президент повинен узяти на себе зобов’язання домогтися деокупації. Згадану ж угоду треба укласти у перші місяця перебування на цій посаді.

Третя складова відновлення миру - економічна. «Ми маємо величезний потенціал, однак уряд не дбає про те, щоб давати державні замовлення, створювати нові робочі місця, в тому числі й у Кропивницькому та Кіровоградській області», - зазначив Наливайченко.

Нагадаємо, президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня 2019 року.