У Кропивницькому почався сезон літературних салонів

Перегляди: 1069

Сьогодні, 1 листопада, у Кропивницькому в актовій залі НВО №6 стартував сезон літературних салонів 2018 - 2019 навчального року.

Такі заходи стали вже традиційними з ініціативи міського голови Андрія Райковича, повідомляє прес-служба міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перше у сезоні літературне свято присвятили творчості письменника-земляка, сценариста і режисера Олександра Жовни. У салоні, крім письменника, взяли участь народний депутат Костянтин Яриніч, начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко, актриса обласного академічного музично-драматичного театру імені Кропивницького Інна Дорошенко, вчителі та учні закладів освіти міста.

«Сьогодні ми відкриваємо третій сезон наших Літратурних салонів. Дуже символічно те, що попередній сезон ми закінчили творчістю Олександра Жовни і наступний розпочинаємо нею ж, - зауважила у вступному слові Лариса Костенко. - Літературні салони цього навчального року будуть дуже насиченими, а від вас ми очікуємо на гарну гру, приємні враження та емоції. Бажаю вам вдалих виступів!»

З постановками творів письменника на сцені виступали учнівські та педагогічні колективи НВО №№6, 30, 24, «Вікторії-П», «Наукового ліцею» та школи-інтернату «Сокіл». Всі акторські колективи отримали подяки від управління освіти міської ради Кропивницького та грамоти і грошові сертифікати від Костянтина Яриніча.

Найталановитішою у першому салоні визнали гру учнів НВО №24. Вони отримали гран-прі конкурсу за інсценізацію оповідання Олександра Жовни «Наталочка». Перше місце журі присудило НВО «Вікторія-П», які представили найвідоміше оповідання автора «Вдовушка». Друге місце посів учнівсько-педагогічний колектив школи-інтернат «Сокіл» за постановку оповідання «Вокзальне вікно».