Кропивницький змагатиметься за звання «Молодіжної столиці України»

Перегляди: 1142

У Кропивницькому вчора, 1 листопада, презентували національний конкурс «Молодіжна столиця України - 2019», повідомляє кореспондент CBN.

Його ініціаторами виступили Міністерство молоді та спорту, Український інститут міжнародної політики та Національна молодіжна рада.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мета конкурсу - узагальнення і поширення кращих європейських та світових практик у сфері молодіжної політики. У його рамках молоді люди з різних регіонів України та європейських країн обмінюватимуться досвідом.

На захід завітали представники ГО «Перспектива молоді» та «Фундації Регіональних Ініціатив» Кропивницького, міжнародної молодіжної організації AIESEC, агенції сталого розвитку «Хмарочос», бігового клубу KroRunClub, молодіжного парламенту, волонтери Корпусу миру, Червоного Хреста та інші. Вони вирішили об’єднатися і взяти участь у конкурсі.

«Сьогодні ми зустрілися не лише обговорити цьогорічну участь нашого міста в національному конкурсі "Молодіжна столиця України", а й презентувати свої досягнення, напрацювання в розвитку молодіжної сфери Кропивницького. Багатьом з вас є чим пишатися, ви - координатори власних проектів та ініціатив. Ми абсорбуємо весь позитив, креативність та підведемо підсумки роботи молоді міста», - звернулася до присутніх заступник керівника управління молоді та спорту міськради Катерина Черкаська.

Заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема під час скайп-включення побажав кропивницькій молоді перемоги в конкурсі.

Основним критерієм вибору переможця конкурсу є зацікавленість та спроможність міста якісно змінювати молодіжну політику на міському та регіональному рівнях, вносити питання молодіжної політики до пріоритетів розвитку громади, а також залучати до цих процесів формальні та неформальні об’єднання молоді та громадське середовище, яке працює у цій сфері.

Оцінюватиметься діяльність молоді у трьох вимірах: політичному, соціальному та культурному за 100-бальною шкалою.