На Кіровоградщині виявили збудника тяжкої хвороби - летальність сягає 12%

Перегляди: 5810

Трихінельоз - тяжке захворювання, яке характеризується гострим перебігом, гарячкою, мінливими набряками, особливо обличчя, міалгіями і вираженими алергічними проявами. Летальність сягає 12%.

Під час проведення діагностичних досліджень біологічного матеріалу лисиці, відібраного в мисливських угіддях поблизу села Кам’яна Криниця Благовіщенського району, фахівці Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби виявили личинки трихінел в одній пробі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це CBN повідомили у прес-службі Держпродспоживслужби в області.

Спеціалісти ветеринарної медицини Благовіщенського відділу Головного управління Держпродспоживслужби провели епізоотичне розслідування випадку трихінельозу червоної лисиці. Матеріали розслідування розглянули на засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Благовіщенській райдержадміністрації 31 жовтня і затвердили план заходів з ліквідації осередку трихінельозу.

М'ясо червоних лисиць людина не вживає, тому цей випадок не несе прямої загрози здоров’ю та життю населення. Однак є небезпека поширення паразита на інших домашніх тварин, в першу чергу свиней, коней, нутрій, в результаті вживання м’яса яких у людей може виникнути захворювання на трихінельоз.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області закликає жителів регіону не ризикувати споживанням м’яса свиней (зокрема диких), яке не пройшло ветеринарно-санітарної експертизи на трихінельоз. З метою запобігання виникненню захворювання слід відмовитись від споживання м’яса, придбаного на стихійних ринках, а також не проводити подвірний забій тварин без ветеринарного контролю.