Фермера з Кіровоградщини, який скаржився на рейдерів, звинувачують у шахрайстві (ФОТО)

Перегляди: 3212

Прокуратура порушила справу проти Миколи Трибиненка, який став відомим через конфлікт довкола ТОВ «Нива-2010».

Біля стін обласної прокуратури сьогодні, 5 листопада, відбулася акція протесту, на якій були присутні члени родини Трибиненка, робітники його підприємства та кілька людей у камуфляжі, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами учасників акції, вони знаходяться під пильною увагою правоохоронців, які приїжджають у село, заглядають у хати та їдуть, нічого не сказавши. Серед селян ширяться чутки про можливе ув'язнення Миколи Трибиненка.

У 2013 році він взяв у користування за договором обміну землю, заплативши наперед кошти за її оренду. Тепер власник цієї землі вважає, що отримав мало коштів, та написав заяву до прокуратури. Через деякий час він відмовився від претензій, але прокуратура не зупинила провадження у справі. Цей факт і викликав обурення фермера та його працівників, адже у найгіршому випадку йому погрожує ув'язнення терміном до десяти років.

Скандал довкола ТОВ «Нива-2010» в Бережинці Кіровоградського району розгорівся у травні 2017 року: керівник підприємства Микола Трибиненко заявив, що фірма з Дніпра намагається здійснити рейдерське захоплення підприємства. 27 червня 2017-го представники охоронної фірми – демобілізовані бійці батальйону «Донбас» на чолі з екс-командиром Анатолієм Виногродським – прибули захищати майно ТОВ «Нива-2010» у Бережинку. Їх затримали поліція і Нацгвардія. Ця історія набула значного резонансу в Україні.

Фото Григорія Зуба, CBN