Гайворонська вузькоколійка потрапить в україно-швейцарський документальний фільм

Перегляди: 986

1 листопада розпочалися зйомки документального фільму про життя вузькоколійок в Україні та Швейцарії.

Документальний українсько-швейцарський фільм зніматимуть спершу на чотирьох українських вузькоколійних залізницях, а потім зйомки перемістяться до Швейцарії, повідомляє сайт «Франківчани».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У фільмі розкажуть і покажуть, як працюють вузькоколійки в Україні та Швейцарії, як зберегти, відновити вузькоколійки і привабити туристів до цих маршрутів. У Швейцарії туристична сфера працює вже давно. Натомість Україна має такі рідкісні експонати, які в інших країнах вже навіть у музеях не збереглися. Тому швейцарці вважають, що українські вузькоколійки є перлинами, якими треба зайнятися і перетворити їх на туристичні родзинки.

В Україні сьогодні діють чотири вузьколійні залізниці: Боржавська (Заркапаття), Вигодська (Прикарпаття), Поліська та Гайворонська (Кіровоградська область). Вигодська вузькоколійка є приватною, а тому найбільш туристично успішною, вона постійно працює і користується попитом у туристів.

Інші вузькоколійки перебувають під керівництвом Укрзалізниці і сьогодні роблять перші кроки, аби привабити туристів.