Мер Олександрії запросив їхати до міста, щоб побачити «розумні» технології

Перегляди: 1197

Міський голова Олександрії Степан Цапюк запросив усіх, хто цікавиться технологіями Smart Сity, у своє місто.

Так він під час прямого включення на апаратній нараді у Кіровоградській ОДА сьогодні, 5 листопада, прокоментував візит делегації Кіровоградщини в Республіку Корея, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами міського голови, Олександрія - єдине місто в області, де, за рекомендацією ООН, відкрита місцева асоціація «Сталі та розумні міста України».

Тому, на його думку, не обов'язково їхати далеко у Корею за досвідом, «можна приїхати в Олександрію, познайомитися з передовими методами господарювання».

«Єдина в нас проблема - недостатньо коштів для того, щоб ці програми впроваджувати у життя», - зізнався Степан Цапюк та рекомендував усім містам області прийняти стратегії розвитку, згідно зі стандартами ООН, до 2030 року.

Нагадаємо, делегація з Кіровоградщини відвідала міжнародну виставку BIXPO-2018, яка проходила у місті Кванджу, та провела результативну зустріч із керівництвом корпорації KEPCO стосовно співпраці у ядерній енергетиці, а також впровадження проектів «Розумного міста» на Кіровоградщині.

Голова ОДА Сергій Кузьменко відзначив, що KEPCO підписала угоду про передачу компанії Safeus Drone патенту на виготовлення дронів. Ця компанія місяцем раніше відкрила в обласному центрі на базі льотної академії представницький офіс та дослідницький центр.

На переконання Кузьменка, використання найсучасніших технологій є важливим елементом розвитку кожного міста, аби зробити життя людей більш комфортним.