На Кіровоградщині переглянуть тарифи на тепло

Перегляди: 1279

Кіровоградська область без серйозних проблем вступила в опалювальний період.

Про це на апаратній нараді в Кіровоградській облдержадміністрації сьогодні, 5 листопада, розповіла керівник департаменту ЖКГ облдержадміністрації Ольга Довжук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Довжук зазначила, що з 5 жовтня тепло подали в дитячі садочки, школи, лікарні та інші заклади соціальної сфери, а з 23-го - в будинки жителів області. Найпізніше - 29 та 30 жовтня - через відсутність номінацій розпочали роботу котельні ДП «Кіровоградтепло».

«Сьогодні сто відсотків котельних у роботі», - зазначила Ольга Довжук.

За її словами, не опалюються в обласному центрі лише НВО №9 та дитсадок №47 через пориви мережі «Кіровоградтепло». З 1623 будинків 1568, тобто 96,6 відсотка, отримують теплоносій. Повністю увійшли у опалювальний сезон Долинська, Світловодськ, Олександрія.

Пориви у тепломережах є тільки у Кропивницькому. Найбільший порив на вулиці Тельнова, де без опалення залишилися 22 будинки, які обслуговує «Кіровоградтепло», і в провулку Училищному - в «Теплоенергетика» без тепла були 11 житлових будинків. Наразі ремонт закінчили і розпочали подачу теплоносія.

Керівник департаменту ЖКГ нагадала, що з 1 листопада встановлені нові ціни на газ для всіх категорій споживачів, тому органи місцевого самоврядування повинні сформувати нові тарифи. Водночас для бюджетної сфери тариф зменшили майже на 2 тисячі гривень, тому він буде переглядатися в сторону зменшення.