Торік підприємства Кіровоградщині викинули у повітря більше 12 тисяч тонн бруду

Перегляди: 1045

На кожного жителя Кіровоградщини обсяг викидів від стаціонарних джерел у

2017 році становив майже 13 кг, що суттєво менше порівняно з сусідніми областями - Вінницькою (98,4 кг), Полтавською (39,4 кг) та Черкаською (39,4 кг).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це сьогодні, 5 листопада, на апаратній нараді у Кіровоградській ОДА доповів керівник департаменту екології й природних ресурсів ОДА Олександр Ковтунов, передає кореспондент CBN.

За словами Ковтунова, навантаження на атмосферне повітря Кіровоградської області речовин, що його забруднюють, знаходиться на рівні Одеської (12,4 кг) та Миколаївської (12,4 кг) областей.

Але викликає занепокоєння забруднення атмосферного повітря формальдегідом та пилом. У Кропивницькому спостерігається перевищення гранично допустимої концентрації пилу на 1,3 - 1,9, а формальдегіду - на рівні 1,0 - 1,3. В Олександрії постійне перевищення ГДК за пилом на рівні 1,1 - 1,7, а у Світловодську влітку показники концентрації формальдегіду перевищували гранично допустимі норми на 1,3 - 1,7 одиниці.

«Це свідчить про те, що, за даними показниками, стан повітря у містах є незадовільним і становить загрозу здоров'ю громадян. Тому хочеться акцентувати увагу міських голів зазначених міст на необхідності проведення таких нескладних, але важливих заходів, як поливання вулиць та збільшення площ зелених насаджень», - наголосив Олександр Ковтунов.