У міській раді визначили головну загрозу для катальп у центрі Кропивницького

Перегляди: 805

«Деревам щастя», які багато років є окрасою центральної площі Кропивницького, основну загрозу несуть мешканці міста.

Так вважає керівник КП «Благоустрій» Віктор Луценко, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час прес-конференції сьогодні, 6 листопада він нагадав, що катальпи посадили понад 60 років тому. Проте вони знаходяться у задовільному стані, на деревах майже немає сухого гілля.

«Скільки вони будуть радувати кропивничан, я сказати не можу. Дуже великий вплив має людський фактор. Я часто буваю свідком того, як по ним лазять, можуть надламати. Підпорки чому стоять? Тому що під час масових заходів не зовсім відповідальні відпочивальники завдають фізичної шкоди цим деревам», - розповів Віктор Луценко.

Що ж до можливої заміни катальп, стратегічні плани з цього питання повинні стати частиною проекту реконструкції площі Героїв Майдану.

Нагадаємо, у серпні сильний дощ зламав на головній площі Кропивницького катальпу, яка була одним з улюблених місць фотографування містян та гостей міста. Ще тоді фахівці «Благоустрою» зазначали, що мають можливість висадити при потребі нові «дерева щастя».