На Кіровоградщині більше 15 тисяч дітей отримали аліменти від горе-батьків

Перегляди: 947

Державні виконавці Кіровоградщини з початку року стягнули понад 100 млн грн. аліментів із безвідповідальних батьків, що на 35 млн грн. більше, ніж стягнули за весь 2017 рік.

Про це CBN поінформували в прес-службі ГТУЮ у Кіровоградській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Упродовж року державні виконавці активно працюють у напрямку ліквідації заборгованості зі сплати аліментів. На жаль, практика показала, що без застосовування примусових заходів горе-батьки не здатні самостійно згадати про своїх синів і доньок. Зате після обмежень в праві полювання, виїзду за кордон, користування автівками та зброєю злісні неплатники, які роками не надавали фінансової підтримки власним дітям, не тільки задумуються про свої батьківські обов’язки, а й знаходять багатотисячні суми для ліквідації боргів. Ось так, наприклад, один житель Кропивницького сплатив понад 56 тисяч гривень аліментів на користь трьох синів і однієї доньки», – відзначив заступник керівника з питань державної виконавчої служби Віктор Журавко.

Після вступу в силу другого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває державні виконавці, окрім обмежень боржників у правах і накладення арешту на їх майно чи банківські рахунки, почали застосовувати стосовно боржників і фінансові санкції. Так, жителі області вже сплатили на користь своїх дітей понад 250 тис. грн. штрафів.