На Кіровоградщині до кінця року запустять реконструйовані природоохоронні об’єкти

Перегляди: 964

Цього року на Кіровоградщині в експлуатацію введуть два природоохоронних об’єкта, профінансованих за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Про це на апаратній нараді у Кіровоградській ОДА повідомив керівник департаменту екології й природних ресурсів ОДА Олександр Ковтунов, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мова йде про реконструйовані очисні споруди обласної психіатричної лікарні та очисні споруди у Новгородці потужністю 150 м.куб/добу, на що витратили понад 28 мільйонів гривень з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Крім того, область профінансувала розчистку русла річки Кам’янка в межах Новомиколаївської сільської ради Новгородківського району Кіровоградської області, використавши на ці роботи 82,2 тис грн.

За рахунок державного фонду охорони навколишнього природного середовища цього року розпочали реконструкції каналізаційних очисних споруд з новим будівництвом цеху механічного зневоднення осаду стічних вод в обласному центрі. Загальна кошторисна вартість будівництва об’єкта складає 68 млн грн.