У Кропивницькому запустили механізм повернення з оренди «Кіровоградтеплоенерго»

Перегляди: 1422

Міська рада Кропивницького ініціювала процедуру повернення з оренди цілісного майнового комплексу державного комунального підприємства теплових мереж «Кіровоградтеплоенерго».

Про це CBN поінформували в прес-службі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відповідний проект рішення озвучив міський голова Андрій Райкович вчора, 6 листопада, за результатом заслуховування звітів про готовність теплогенеруючих підприємств обласного центру до проведення опалювального сезону та інформації, наданої головою правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександром Гладким.

Заступник директора ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» Анатолій Таран відзначив значну заборгованість орендного підприємства за спожитий природний газ. Враховуючи складну фінансову ситуацію, а також відсутність майнової застави для отримання банківських гарантій реструктуризації боргу, у ДП «Кіровоградтепло» не було шансів отримати номінацію на поставки газу для нового сезону від НАК «Нафтогаз України». Для забезпечення можливості дати старт подачі тепла, керівництво теплогенеруючого підприємства домовилося і уклало договір з альтернативним приватним постачальником природного газу.

Таким чином, підприємство, що не розрахувалося за спожитий газ за низькою ціною, закуповує газ за ринковою вартістю. Питання лише одне – чи зможе ДП «Кіровоградтепло» і далі закуповувати газ за комерційними цінами, які на понад 50% вищі від спеціальної ціни для підприємств комунальної теплоенергетики.

Міський голова Андрій Райкович впродовж року неодноразово попереджав керівників ДП «Кіровоградтепло», що за найменшої загрози зриву опалювального сезону, міська рада розпочне процедуру повернення з оренди теплового ЦМК. Такий момент настав із ігнорування директором та власниками підприємства запрошення міської ради прозвітувати про поточний стан справ і перспективи діяльності.

ДП «Кіровоградтепло» має ще шанс у добровільному порядку повернути майно громаді. Якщо такої волі не буде, управління комунальної власності міської ради звернеться до суду з позовом про розірвання договору оренди.

Повернутий з оренди ЦМК закріплюється за комунальним підприємством «Теплоенергетик» на праві господарського відання.

Міська рада зобов’язала ДП «Кіровоградтепло» забезпечити безумовне виконання договірних зобов’язань щодо безперебійного забезпечення теплопостачанням споживачів усіх категорій протягом опалювального сезону 2018-2019 років до моменту завершення процедури повернення ЦМК з оренди.