Кропивницький «Золотий Вік» здобув першу перемогу в сезоні

Перегляди: 1148

У рамках другого етапу Кубку України з баскетболу кропивницький «Золотий Вік» приймав на своєму майданчику суперників із Кривого Рогу, повідомляє кореспондент CBN.

До цієї зустрічі кропивничани програли усі шість матчів у чемпіонаті країни, а от криворожани здобули шість перемог і двічі поступилися. Але попередні результати не вплинули на хід боротьби.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У складі господарів дебютував центровий Андрій Шаламов, який додав варіативності складу «золотих» й дозволив наставнику нашої команди застосовувати різні набори тактик. Хоча й в цьому матчі не обійшлося без втрат, адже Микита Мизь та Станіслав Масальський не змогли зіграти через ушкодження.

Відмінне налаштування на боротьбу дозволило господарям із перших секунд диктувати конкурентам свої умови. Спочатку солістом був Юрій Крамар, потім естафету в партнера підхопили Олексій Масальський та Олександр Петров, ну й Олександр Дробязко разом із Шаламовим дуже впевнено виглядали в боротьбі під щитами.

Якщо додати до цього, що й Богдан Сосой не тільки уміло керував командними діями, але й влучав сам, то такі дії суперників стали несподіванкою для гостей. Кропивничани поступово, за рахунок дальніх влучань, швидким командним діям та кращому захисту, нарощували свою перевагу, яка в середині четвертої чверті сягнула 18 пунктів.

Заключну п’ятихвилинку підопічні Георгія Ступенчука відверто провалили. Можливо, наші хлопці зарано повірили, що справу вже зроблено. «Золоті» стали помилятися, втрачати матч й не влучали із вигідних позицій.

А ось суперники билися до фінальної сирени й зробили майже неможливе. Криворожани скоротили відставання до шести очок – 92:86 (25:21, 25:18, 25:20, 17:27). Найрезультативнішими гравцями у складі господарів були Олексій Масальський (19 очок), Юрій Крамар (18 очок), Олександр Дробязко (18 очок, 8 підбирань), Олександр Петров (14 очок), Богдан Сосой (15 очок).

Тепер доля володаря путівки до наступної стадії вирішиться 21 листопада в Кривому Розі, коли суперники зіграють матч-відповідь.

Переможця пари «Золотий Вік» - «Кривий Ріг-КНУ-КДПУ» в наступній стадії очікує двобій із «Хіміком» з Южного.