Стан шестикласника з Помічної, який постраждав через селфі, залишається стабільно тяжким

Перегляди: 1074

Лікарі продовжують боротися за здоров'я шестикласника, який фотографувався на даху вагону потяга у Помічній й отримав тяжкі ураження.

Про це CBN повідомила завідувач опіковим відділенням обласної лікарні Наталія Корчака.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За її словами, дитина постраждала від спалаху вольтової дуги.

«Електротравму людина отримує, коли через тіло проходить електричний струм. Високовольтні дуги можуть давати спалах, якщо до них наближаєшся більше, ніж на метр. Вони можуть нести з собою струм, можуть не нести. Але судячи з опіків, їх залишило полум'я. Дитина отримала електротермічний опік», - розповіла Наталія Корчака.

Після отримання травми Максим три дні знаходився у реанімації дитячої лікарні, потім його перевели в опікове відділення.

«Стан дитини стабільно важкий. Він отримав опіки 65% загальної площі тіла», - розповіла медик.

За словами начальниці відділу освіти Помічнянської міськради Ніни Семашко, щодня на лікування Максима потрібні 10-12 тисяч гривень і донорська підтримка. Жителі Помічної організовано приїздять до обласного центру, щоб стати донорами для дитини. Кошти на його лікування також збирають усією громадою, але цього недостатньо.

Помічнянці закликають усіх допомогти врятувати дитину. Кров можна здати будь-якого дня у відділені транфузіології Кіровоградської обласної лікарні (Кропивницький, просп. Університетський, 2/5, восьмий поверх). Донорам при собі треба мати паспорт. Потрібні донори з будь-якою групою крові. При заборі крові необхідно зазначати, що вона здається для Максима Зборовського.

Кошти можна перерахувати на картку № 5168 7427 1020 2197 ПриватБанку на ім’я мами хлопчика Ірини Старікової.

Нагадаємо, на Кіровоградщині через любов до селфі шестикласник потрапив у реанімацію