У Кiровоградськiй областi «зникнуть» вiйськкомати

Перегляди: 1495

Вiйськовi комiсарiати на Кiровоградщинi планують реформувати у територiальнi центри комплектування та соцiальної пiдтримки.

Про це розповiв вiйськовий комiсар обласного вiйськкомату Ярослав Кучер сьогоднi, 9 листопада, повiдомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перейдуть на новий формат роботи до грудня 2019 року.

Пiлотний проект уже успiшно реалiзували в Чернiгiвськiй областi. Повнiстю завершити реорганiзацiю вiйськкоматiв мають до 2020 року.

«Зараз в армiї вiдбуваються процеси, направленi на демократизацiю, прозорiсть i покращення обслуговування, – розповiдає Ярослав Кучер. – У зв’язку з цим Мiнiстерство оборони України започаткувало процес вiдходу вiд старої моделi вiйськових комiсарiатiв i переходу до територiальних центрiв комплектування та соцiальної пiдтримки».

Завдяки появi терцентрiв, ефективнiсть роботи з вiйськовозобов’язаними, резервiстами i ветеранами пiдвищиться.

«Структура буде бiльш прилаштована до потреб суспiльства – це i питання вiйськового облiку, призову, звiльнення окремих категорiй, призначення пенсiй, соцiального обслуговування, санаторно-курортного забезпечення, i питання територiальної оборони i мобiлiзацiйної пiдготовки», – пояснює вiйськовий комiсар.

У створеннi терцентрiв братимуть участь громадськi органiзацiї i органи мiсцевого самоврядування.