Я веду особисту війну проти Росії: у Кропивницькому студенти писали твори про мову

Перегляди: 2245

У Кропивницькому інженерному коледжі ЦНТУ сьогодні, 9 листопада, нагородили переможців конкурсу «Що для тебе українська мова: зброя, музика чи...», повідомляє кореспондент CBN.

Конкурсу на кращий твір про мову передував тиждень різноманітних заходів, присвячених українській мові та літературі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Свої сили спробували не лише студенти, а й викладачі, співробітники навчального закладу.

Ініціатором проведення патріотичного мовного конкурсу став директор закладу Микола Сторожук. А його підштовхнув до цього полілог про мову з фільму «Кіборги».

За словами організаторів конкурсу, мета проекту насамперед – дати авторам проаналізувати, що для них мова - зброя, музика чи щось інше.

Третє місце в конкурсі посів студент Святослав Крисюк, другу премію отримала завідувачка бібліотеки Антоніна Усеніна. Найкращою журі визнало роботу Владислава Рачинського.

Ось невеликий уривок з його твору: «Ми - це мова, якою розмовляємо, слова якої вживаємо. Їх кількість, зміст. Це найскладніша форма нашого прояву в світі. {...} Українською мовою треба жити, бо вона - синьо-жовтий прапор на передовій, який доводить, що це моя земля, предківщина моїх дідів і майбутнє онуків. І нехай скаженіють, як він майорить. {...}

Спілкуючись рідною мовою, я протистою, я доводжу, я переконую, я ненавиджу, я співчуваю і молюся. Я веду свою особисту війну проти російської агресії. Без української мови у нас немає майбутнього у власній країні. Бо мова - це перша зброя у боротьбі. Виживе мова - виживе і вітчизна...».