Школи Кропивницького отримали другу партію дидактичних матеріалів (ФОТО)

Перегляди: 1606

Друга партія дидактичних матеріалів, які використовують під час навчання у перших-четвертих класах, надійшла до шкіл Кропивницького наприкінці минулого тижня.

Про це CBN повідомила начальник міського управління освіти Лариса Костенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Партію вже розподілили між школами, матеріали отримали всі 107 класів, запевнила Костенко. До комплектів входять набори для навчання грамоті, таблиці для граматики, демонстраційні набори цифр і знаків на магнітах, пісочні та моделі механічних годинників, набори для демонстрації частин цілого, глобуси, мікроскопи, лупи, рахункові палички, різноманітні конструктори, набори для природознавства тощо.

«Ми передивилися – все якісне, сертифіковане, – зазначила Костенко. – Виготовлені матеріали як в Україні, так і за кордоном, але всі вони відповідають вимогам Міністерства освіти. За враженнями вчителів, це дуже допомагає у роботі, тому що є діти, у яких не дуже розвинуте просторове уявлення. Матеріали ж допоможуть їм краще сприймати навчальну програму».

Школи отримують дидактичні матеріали згідно з замовленням, кожен навчальний заклад формував його відповідно своїх потреб з розрахунку по 30 тисяч гривень на клас. Кошти – 2 мільйони 300 тисяч гривень – за обидві поставки сплатили відповідно до тендерного договору. До 31 грудня всі матеріали мають бути довезені, зараз таких лише 5 відсотків.

«Вчителям дуже подобається, – підсумувала начальник управління освіти. - Центр методичної та соціально-психологічної служби розробив для педагогів спеціальні заняття, на яких розглядається методична правильність використання дидактики. Наступного року, якщо буде продовжена програма щодо виділення субвенції на комплектацію класів, які працюють за програмою "Нова українська школа", ми вже зробимо трохи інший підхід до формування заявок на матеріали. Вони залежатимуть від кількості перших класів у школах. Якщо їх, наприклад, три-чотири, то взяти один комплект, який коштує приблизно сто тисяч, але у меншій кількості і використовувати спільно класами по черзі».

Нагадаємо, перша партія дидактичних матеріалів надійшла до шкіл Кропивницького у жовтні. Тоді школи забезпечили ними на 70 відсотків.