У Кропивницькому колектори намагаються забрати житло в АТОшника

Перегляди: 1997

Колектори намагаються відібрати помешкання в учасника бойових дій на сході Україні Юрія Драгана з Кропивницького.

Про це CBN повідомила помічниця його адвоката Олена Кочканян.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«З 2006 року Юрій Драган має борг перед банком, до 2014 року платив кредит та проценти по ньому більш-менш справно. Але влітку 2014 року був мобілізований у третю хвилю мобілізації до лав ЗСУ. Відповідно до Закону України про соціальний захист військовослужбовців та мобілізованих, відсотки по кредитах заморожуються для військовослужбовців, що захищають країну», - розповіла вона.

Незважаючи на повідомлення про мобілізацію боржника, банк лише змінив відсоток за кредитом, а за прострочування сплати накладав значні штрафи.

При цьому, за розрахунками Юрія Драгана, фактично весь кредит він погасив, що підтверджують платіжні документи. Банк відмовив у наданні копій зарахованих платежів та передав справу колекторській конторі, яка зараз вимагає близько 400 тисяч гривень. В іншому випадку погрожує забрати будинок, де проживає родина Драгана.

Юрій Драган звернувся до суду, вимагаючи перерахувати борг відповідно до чинного законодавства, та провести звірку платіжних документів. які є в наявності, з документами банку.

CBN продовжить стежити за цією історією.