У Кропивницькому можна дізнатися «Таємницю української ляльки» (ФОТО)

Перегляди: 1586

В обласному центрі народної творчості триває виставка текстильних ляльок з усієї України, яку зібрала майстриня з Добровеличківки Алла Стоян, передає кореспондент CBN.

Понад 150 ляльок, які представлені на виставці, - це лише мала частина колекції члена національної спілки майстрів народного мистецтва.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами провідного методиста з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва ОЦНТ Наталії Деміхової, свої власні роботи - ляльки мотанки - на виставку до Центру Алла Стоян вперше надала з нагоди 10-річчя обласного творчого об’єднання «Дивосвіт». Тоді вони звернули на себе увагу якістю роботи і яскравістю.

Нещодавно кропивничани і гості міста могли побачити її роботи від час міжнародної виставки «АгроЕкспо».

Що ж до колекції ляльок, то Алла Стоян через Facebook звернулася до майстринь з усієї України, і вони прислали їй свої роботи. Виставку презентували до Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.

Поповнити колекцію майстриня має намір ляльками, які своїм вбранням відповідали б традиціям, притаманним жителям Кіровоградщини.